dsc_6164_edit.jpg
"Voor mij is de BV Limburg een 'waardenvol' initiatief dat ons de mogelijkheid geeft echt werk te maken van onze maatschappelijke betrokkenheid.
Ondernemen is immers een maatschappelijke activiteit en gaat naar mijn mening veel verder dan er sec voor zorgen dat het bedrijf blijft bestaan.
Vanuit die visie ben ik van mening dat ondernemen ook betekent dat je als bedrijf deelneemt aan het maatschappelijk verkeer en daar een zinvolle bijdrage aan probeert te leveren, zeker ook op het culturele vlak. Een aangenaam cultureel klimaat in onze regio is belangrijk voor de bewoners en voor het bedrijfsleven.
De BV Limburg zorgt er voor dat de financiele middelen die we als brouwerij hiervoor beschikbaar hebben optimaal worden ingezet onder  meer  omdat de BV limburg over de expertise beschikt om uit het ruime aanbod de juiste keuzes te maken. Optimaal rendement dus.
Verder spreekt het me erg aan dat de BV Limburg niemand uitsluit maar net een grote alliantie is van overheid, bedrijfsleven en consumenten. Dat wordt ook krachtig neergezet in de pay off: "Wat Limburg Limburg maakt, maken we samen."
Limburg is een rijk gebied met grote natuurlijke, sociale en culturele kapitalen. Voor onze toekomst is het belangrijk dat we deze kapitalen verder ontwikkelen. De BV limburg is daarbij een  belangrijk instrument dat van deze gewenste ontwikkeling echt werk maakt."

John Halmans is directeur van Gulpener Bierbrouwerij en tevens de voorzitter van de Raad van Commissarissen van BV Limburg.remybordewinklein.jpg
"Successen uit het verleden bieden een garantie voor de toekomst en dat doen we samen met de BV Limburg, laten we dat samen koesteren!

BV Limburg en Admirror hebben een spiegelende samenwerking gecreëerd: Admirror hecht enorme waarde aan sociaal/maatschappelijke en culturele zaken. Cultuur is een belangrijk ingrediënt bij het ondernemen. Het succes en de waarde van het verleden bieden een waardevolle groei en ontwikkeling naar de toekomst. Cultuur en ondernemen gaan hand in hand en dat straalt de BV Limburg in harmonie uit, samen met de partners."

Remy Bordewin, directeur Admirror BV en bedrijfslid van BV Limburg


ben_theeuwen.jpg
"Onderdeel zijn van de coöperatie BV Limburg is voor Balanz Facilitair heel vanzelfsprekend. Want Maatschappelijk Verantwoord Cultureel Ondernemen is een proces dat we alleen samen kunnen doorlopen. En om daadwerkelijk krachten te kunnen bundelen, is een organisatie met een positieve mentaliteit als de BV Limburg, die actief samenwerkingsverbanden creëert, onontbeerlijk. Als partners van de coöperatie kunnen wij ons gezamenlijk op nieuwe marktkansen richten. Innoveren en samenwerken met oog voor mens, maatschappij, cultuur en milieu en voor een sterke, bloeiende Limburgse regio."

Balanz Facilitair, voorheen bekend als Licom Schoon, is diepgeworteld in de Limburgse gemeenschap. MVO is de manier van ondernemen die in onze genen verankerd zit. Onze mensgerichte en maatschappelijk betrokken organisatie is de jongste loot aan de sterke stam van het Limburgse familiebedrijf Vebego. In 1943 opgericht door Ton Goedmakers en inmiddels uitgegroeid tot een Europese groep van dienstverlenende bedrijven op het gebied van facility services, personeelsdiensten en zorgondersteuning. Balanz Facilitair is een bijzonder bedrijf. Van onze 700 medewerkers heeft het merendeel een, kleinere of grotere, afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Met deze mensen staan wij midden in de samenleving; onze kracht komt ook voort uit de beperking. Samen zijn wij wezenlijk gemotiveerd om het beste aan onze klanten te leveren, professioneel en altijd op zoek naar wéér een stapje beter. Als partner van de BV Limburg zijn wij er trots op mee te mogen investeren in het Limburg van nu en in de toekomst.

Ben Theeuwen, directeur Balanz Facilitair en bedrijfslid BV Limburg
annemiek_groen.jpg
"Het motto van BV Limburg 'de Limburgse cultuur ècht een impuls geven' sluit naadloos aan bij de missie van Charlzz.com. Wij verbinden Limburg met de Euregio door een culturele kalender aan te bieden in de taal van de bewoners zelf. Op deze manier nodig je mensen die aan de andere kant van de grens wonen uit om bij ons te komen kijken. Wij zijn trots op wat er zich in Limburg allemaal afspeelt op het gebied van Kunst en Cultuur. Wij vertellen graag over de kwaliteit van onze popmuziek, de TEFAF, tentoonstellingen, het mijnverleden en over de rijke geschiedenis uit de Romeinse periode die terug te vinden is in de hele provincie. Wij willen er met Charlzz.com voor zorgen dat de bewoners van Limburg en de Euregio Maas-Rijn meer te weten komen over wat er allemaal geprogrammeerd wordt in de regio. En dat de mensen vervolgens in beweging komen, naar andere steden en gebieden, maar ook over de grenzen heen. Steden als Maaseik, Luik, Aken en Hasselt liggen vlakbij waardoor wij Limburgers toch echt een streepje voor hebben!"

Annemiek Groen, oprichtster van Charlzz.com en bedrijfslid van BV Limburg
534768_679049478776507_1326890886_n.jpg
"Toen ik zo'n 3 maanden geleden met Bureau 20/20 voor me zelf begon wist ik meteen dat ik onderdeel wilde uitmaken van de community die de BV Limburg vormt. Een groep van mensen die iets hebben met Limburg, maatschappelijk verantwoord ondernemen én cultuur. Waarden en normen die ook ik in mijn bedrijf koester. Iedere maatschappij krijgt de cultuur die het verdient. Cultuur is nl. essentieel voor je woon-, werk- en leefomgeving. En die is in Limburg gewoon goed. Dat moet zo blijven. Als ondernemer profiteer je daarvan en dus moet je er ook aan bijdragen. Een win-win situatie. Het is belangrijk om trots te zijn op de eigen cultuur en zeker in deze, niet altijd vrolijke, tijden dit te koesteren en te omarmen. Maar het allerbelangrijkste is voor mij het Rijnlands model dat achter de coöperatieve gedachte van de BV Limburg zit. Mijn bureau dat zich bezighoudt met positioneringen, merkmanagement en communicatie-advies is ook gebaseerd op het Rijnlandse model. In zes stappen een merkpositionering, vanuit je eigen DNA, van binnen naar buiten, en niet andersom. Het creëren van relevante toegevoegde waarde voor de onderneming. En de belangrijkste waarde: het eigen personeel als merkambassadeur, dat is het mooie van de BV Limburg. Ondernemers, particulieren en instellingen allemaal echte 'belevers' van het merk Limburg. "

Hans Bours, stichter van Bureau 20/20 en bedrijfslid van BV Limburg.
harm_wiertz.jpg
"De BV Limburg past naadloos bij waar wij als organisatie voor staan. Wiertz Personeelsdiensten is een familiebedrijf waarbij Rijnlands denken een belangrijke rol speelt in onze bedrijfsvoering. Dat heeft alles te maken met continuïteit. Met het besef dat je alleen maar kunt ondernemen te midden van de maatschappelijke omgeving. En dus heeft dat alles te maken met "geven en nemen". We danken ons bestaansrecht aan de maatschappij waarbinnen we ondernemen. Dat besef geeft niet allen de plicht om die maatschappij voldoende terug te geven. Het gaat nog veel verder dan dat. Want die maatschappij geeft identiteit op zich. En dus is het van belang om die identiteit via BV Limburg op alle mogelijke manieren vorm te geven, te verankeren. Zo gaan we gemeenschappelijk een goede toekomst tegemoet."
 
Harm Wiertz is voorzitter van de familieraad van Wiertz Personeelsdiensten en is bedrijfslid van de BV Limburg.
jos_dams.jpg
"BV Limburg en Clear Channel Hillenaar een combinatie om trots op te zijn! Gepaste trots, dat is mijn gevoel over het lidmaatschap binnen de BV Limburg. De maatschappelijke betrokkenheid van velen om BV Limburg in beweging te houden staat bij mij hoog in het vaandel. De betrokkenheid en creativiteit van iedereen om "ons Limburg" collectief uit te dragen, binnen en buiten Limburg, is zeer belangrijk voor deze regio op vele vlakken. Graag dragen wij daar als Clear Channel Hillenaar ons steentje aan bij. Als Nationale buitenreclame exploitant kunnen wij de BV Limburg letterlijk een gezicht geven , want dat is wat wij als exploitant dagelijks doen, maar juist ook een maatschappelijk doel om de eensgezindheid en de vele mogelijkheden van cultuur en natuur uit te dragen steun ik van harte. De samenwerkingen binnen de BV Limburg is voor mij een schoolvoorbeeld van goed ondernemerschap en betrokkenheid."

Jos Dams, Accountmanager Clear Channel Hillenaar en bedrijfslid BV Limburg

renaterehaen.jpg
"De BV Limburg staat synoniem voor "wat Limburg Limburg maakt, dat maken wij samen". Dit past uitstekend bij de filosofie van Limburgse Koelindustrie Liko bv. Limburg zit in onze bedrijfsnaam en Limburg is de thuisbasis voor onze activiteiten. Wij zijn trots op Limburg en vinden het dan ook vanzelfsprekend om aan een vitaal Limburg constructief bij te dragen.

Naast onze natuur, is het mijn visie dat ook onze Limburgse cultuur en kunst onontbeerlijk zijn voor een sociaal en economisch gezond opererende samenleving. Kunst en cultuur maken immers onze identiteit en geven waarde aan 'wie' we zijn en 'wat' we willen uitstralen. Zowel privé als zakelijk geeft Limburg haar couleur locale aan hoe we opereren en waarin we ons onderscheiden van andere regio's.

Het creëren van draagvlak voor een levenskrachtig Limburg begint in feite al bij de opvoeding van onze kinderen. Naast alle talrijke prachtige (adhoc) initiatieven en activiteiten die in onze provincie op cultureel gebied plaatsvinden, is het daarom van groot belang dat er één organisatie is die provincie breed de belangen van kunst en cultuur structureel en met oog voor de lange termijn behartigt & uitdraagt, initieert & stimuleert. Gezien de culturele historie van onze provincie hoeft deze provincie brede samenwerking overigens niet te eindigen bij onze landsgrenzen.

De missie van BV Limburg en de wijze waarop zij als 'ontmoetingsplek' telkens weer alle belanghebbenden bij elkaar weet te brengen, maken het voor Liko bv een vanzelfsprekendheid om hier een bijdrage aan te leveren."

Renate Rehaen
, directeur Limburgse Koelindustrie Liko BV en bedrijfslid van BV Limburg
houben_souren_05.jpg
"Eerst dienen, dan verdienen. Onder dit motto willen wij graag zaken doen. Vertrouwen vraagt om lange termijn denken. De dienstverlening staat voorop. Samenwerken met andere partijen in de markt, de coöperatieve gedachte, spreekt ons aan bij de opzet die de BV Limburg voor ogen heeft. Daarom zijn we al vrij snel na de start lid geworden. En dat bevalt prima. We hebben al intensief samengewerkt bij een aantal projecten, o.a. de lichtspektakels in Maastricht. We hebben veel tijd geïnvesteerd en prachtig materiaal aangeschaft om die projecten succesvol te laten zijn.

We leven in een harder wordende zakelijke wereld. En het economische getij zit niet mee. Het kost extra moeite om op een vertrouwde manier zaken te blijven doen en toch een gezonde bedrijfsvoering overeind te houden. Die inspanningen leveren echter veel voldoening op. Eerlijk naar partners, klanten, leveranciers en naar medewerkers. Dat vinden we belangrijk als we het hebben over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. MVO is voor ons geen marketing tool. Het is onze mentaliteit."

Pierre Houben, directeur Houben Souren Verhuur en bedrijfslid van BV Limburg
noel_lebens.jpg
"De BV Limburg is de bruggenbouwer tussen ondernemers, culturele instellingen, educatieve organisaties, media en burgers en onze rijke Limburgse cultuur en historie. Niet voor niets hebben wij onze culturele biografie Limburg in de BV Limburg ondergebracht. Dat heeft al geleid tot prachtige producten en projecten zoals de Canon van Limburg, een klankatlas van Limburg en 'de schat van Ambiorix'; de eerste online game over de geschiedenis van Limburg. De BV Limburg brengt nieuw leven in wie wij als Limburgers zijn, wat ons Limburgers maakt en wat wij als Limburgers te bieden hebben. Onze historie, ons landschap, onze mensen en onze bedrijven zijn de dragers van nieuwe creatieve producten en projecten die allemaal ook weer typisch Limburgs zijn en  Limburg op de kaart zetten binnen en buiten de regio. Het mooie van de BV Limburg is, dat we daar als Limburgers zelf aan mee kunnen doen. Een prachtvoorbeeld van co-creatie dus. Wij zijn immers zelf ons culturele kapitaal. Aarzel dus niet en doe als bedrijf of particulier mee met de BV-Limburg. Want de BV-Limburg dat zijn wij!"


Noël Lebens is gedeputeerde Cultuur en Natuur van de Provincie Limburg.hhl.jpg
"Horecahuis Limburg ondersteunt heel graag de BV Limburg omdat wij trots zijn om rasechte Limburgers te zijn  en het een voorrecht vinden om dagelijks in Limburg te wonen, werken en recreëren. De initiatiefnemers en het dagelijkse gepassioneerde BV Limburg verdienen absoluut de ondersteuning van de Limburgse ondernemers die Limburg een warm hart toedragen en het gezamenlijk mede mogelijk maken dat Limburgse initiatieven op verschillende vlakken worden ondersteund."

Leon Keppels is de oprichter van de meest succesvolle en actieve horecamakelaardij van Limburg en al ruim 17 jaar actief met veel passie in deze prachtige professie.
Enkele jaren geleden is Horecahuis Limburg ook gestart in Belgisch Limburg. Naast de verkoop en aankoop van horecabedrijven in de breedste zin des woords heeft Horecahuis Limburg zijn activiteiten recent uitgebreid met het taxeren van horecabedijven en inventarissen onder de naam Taxatie Horeca Nederland en het Beheer van Horecaonroerend goed. 
 
Beide Limburgen verenigen in samenwerkingsverbanden en de Limburgse cultuur samen omarmen, maar vooral in stand houden is voor veel Limburgers vanzelfsprekend.

Leon Keppels, oprichter Horecahuis Limburg en bedrijfslid van BV Limburg

marcel_van_geel.png
"Met beide benen op Limburgse grond. Deel van de gemeenschap uitmaken en ook de verantwoording voor die positie wensen te dragen. Volta-Limburg steekt alle energie in onze provincie, zij het op verantwoorde manier. Bij Volta staat de toevoeging Limburg ergens voor. Dat mag je van Volta, een bedrijf waar de meeste Limburgers mee opgegroeid zijn, verwachten. Wij ondersteunen dan ook niet om meer naamsbekendheid te krijgen. Onze inbreng heeft meer met betrokkenheid te maken. Wij genieten het vertrouwen van 140.000 klanten en we willen daar iets tegenover stellen. Volta wil de mensen laten zien dat het 't bedrijf wat waard is, dat vertrouwen. Niet alleen bieden we werkgelegenheid voor 150 provinciegenoten, maar daarnaast proberen we een kwaliteitsinvulling aan het leven te geven. Door ons engagement in bijvoorbeeld sport of muziek zorgen wij, vaak in samenwerking met andere sponsoren, ervoor dat onze klanten op het vlak van hobby, ontspanning, sport, entertainment of cultuur in de directe omgeving voldoende mogelijkheden geboden krijgen. Warmte en comfort in algemene zin. Dat gaat verder dan de huiskamer of de woning; je streeft er naar dat die 140.000 klanten zich prettig voelen in hun omgeving. Warmte en/of comfort is meer dan de verwarmingsketel één of twee graden hoger zetten. Het gaat om een totale beleving; Volta is een van de bedrijfsleden van BV Limburg."

Marcel van Geel, Sales en Marketing Manager Volta Limburg en bedrijfslid van BV Limburgmarcel_knols_campagne.png
"Zicht op Maastricht is de culturele biografie van Maastricht: hoe de stad werd als ze nu is. Van groot belang voor VVV Maastricht, aangezien VVV Maastricht bezoekers én bewoners optimaal wil laten delen in de rijkdom van Maastricht en hen wil laten genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Vanuit het verleden, nu en in de toekomst. VVV Maastricht versterkt de merkpositionering van 'Maastricht' en vermarkt haar als 'Ster onder de steden, een stad om te bezoeken'. BV Limburg is hierin een onmisbare partner. Zo presenteren wij gezamenlijk de speciale mobiele applicatieMaastrichtmap.nl (iPhone en Android). Zowel de historische informatie vanuit BV Limburg, alsmede praktische VVV informatie over shoppen, horeca, hotels en parkeergarages kunnen hiermee ter plekke worden opgeroepen. Deze integratie van informatie is ook terug te zien op de website van VVV Maastricht. Met de mobiele en online presentatie-combinatie van historische en toeristische informatie, verbeteren we gezamenlijk sterk de kwaliteit van dienstverlening aan bezoekers van de stad. Daarnaast draagt ons team van stads- en grottengidsen met veel liefde en passie bij aan het sociaal kapitaal van Maastricht en Limburg. Hun verhalen, veelal aangevuld met eigen biografische herinneringen, hebben door BV Limburg dan ook een bijzondere plek gekregen in de culturele biografie."

Marcel Knols, algemeen directeur VVV Maastricht en bedrijfslid van BV Limburg.

Bedrijfslid worden?

Ook uw steentje bijdragen aan de Limburgse maatschappij aan de hand van Maatschappelijk Cultureel Ondernemerschap? Word bedrijfslid van de BV Limburg!

> Lees hier meer

Home

BV Limburg
BV Limburg is... | Founding Fathers | Bestuur & medewerkers | Campagne | Vacatures | Word lid!

Nieuwsbrief

Webshop

Producten
Alle producten | Anamorfose | Lichtspektakels | Literair Limburg | Zicht op Maastricht | L11 Alaaf | Mergel Urn | Canon van Limburg | LIMBVRG kleedt aan | Batteraaf | Limburgs DOEboek | Literair Limburg | Dutch Design Desk | Daar is mijn vaderland | De Cave Experience | De Gouden Peelhelm | De schat van Ambiorix | Klankatlas | Brabbelbox | Archief

Contact

Copyright, Disclaimer & Colofon